Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS, алфа 156 помагайте!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ABS, алфа 156 помагайте!

Колеги започвам от самото начало за да ви стане ясно.Откачи ми се задното гърне от купето една ранна сутрин и имах много работа и се отбих до 1вия заварчик които можах да намеря,гаража му е в една пресечка на Иван Вазов(да не ходите там) и както и да е обяснявам му за проблема и му оставих колата,отидох да си върша работа и след 1 час се връщам колата готова,паля тръгвам след 5 мин ми светва АБС и ръчната и километража ми изгася.Какво се оказа,така наречения майстор забравил да откачи акумулатора, аз го откачих вечерта,но проблема се появява пак 10 мин.колата си работи нормално след което като се вклучат лампите на абс и ръчната километража изгасва.бях на диагтностика в боша (на скобелева) там ми казаха че проблема бил от блока на АБС,които излизал над 1000лв.Възможно ли е да е от нещо друго или това е проблема и ако някой е имал същия проблем били бил така добър да сподели как се е оправил.

колата е кой мотор и година?
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от asoto Покажи съобщение
      Колеги започвам от самото начало за да ви стане ясно.Откачи ми се задното гърне от купето една ранна сутрин и имах много работа и се отбих до 1вия заварчик които можах да намеря,гаража му е в една пресечка на Иван Вазов(да не ходите там) и както и да е обяснявам му за проблема и му оставих колата,отидох да си върша работа и след 1 час се връщам колата готова,паля тръгвам след 5 мин ми светва АБС и ръчната и километража ми изгася.Какво се оказа,така наречения майстор забравил да откачи акумулатора, аз го откачих вечерта,но проблема се появява пак 10 мин.колата си работи нормално след което като се вклучат лампите на абс и ръчната километража изгасва.бях на диагтностика в боша (на скобелева) там ми казаха че проблема бил от блока на АБС,които излизал над 1000лв.Възможно ли е да е от нещо друго или това е проблема и ако някой е имал същия проблем били бил така добър да сподели как се е оправил.
      Като откчиш ABS от буксата пак така става. Виж дали не ти прекъсват кабелите нещо или буксата на блока на ABS.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

1

колата е 1.8 16v TS 1998 бензин гас

Comment

виж си бушона на абс
          освен това на тая диагностика дето си ходил какви глешки излизат?
          или не си гледал
          провери и самата букса на абс колко добре е закачена
          регледай и датчиците на колелата как са
          да няма нещо разкачено
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

2

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            виж си бушона на абс
            освен това на тая диагностика дето си ходил какви глешки излизат?
            или не си гледал
            провери и самата букса на абс колко добре е закачена
            регледай и датчиците на колелата как са
            да няма нещо разкачено
            Къде да я открия тази букса,за бушона знам

Comment

А така наречения майстор да не е опекъл кабела на датчика на задно ляво колело,щот минава наблизо.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Къде да я открия тази букса,за бушона знам
                Буксата е точно на АБС-а под капака. Дето е помпата. От нея излизат 4 тръбички и в лявата част е буксата. Дърпаш един щифт към предницата на колата и дърпаш буксата на горе.

Виж провери и кабела дето ти казва колегата да не го е опекъл майстора ти и да прекъсва.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

asoto, брат имам същия проблем като твоя 1 :1 самоче никои не ми е пипал по гърнето ! иначе от време на време се оправя ! В итал сервиз ми казаха,че или прекъсва кабел или сензор на ABS-а е за смяна, не сам правил нищо за сега !нямам време ! даже не мислех да пускам тема щот не очаквах някои с проблем кат тоя! иначе успех тия дни ако отворя таблото ще ти кажа кво е положението там !

Comment

22

Първоначално публикувано от gundiz Покажи съобщение
                    asoto, брат имам същия проблем като твоя 1 :1 самоче никои не ми е пипал по гърнето ! иначе от време на време се оправя ! В итал сервиз ми казаха,че или прекъсва кабел или сензор на ABS-а е за смяна, не сам правил нищо за сега !нямам време ! даже не мислех да пускам тема щот не очаквах някои с проблем кат тоя! иначе успех тия дни ако отворя таблото ще ти кажа кво е положението там !
                    Благодаря колеги ще пробвам всичко за което ми споменахте и ще пиша за евентуален напредък

Comment

.понеже съм решил да не пиша по технически проблеми в този форум заради многото "знаещи" и апострофиращи за неща дато не са им съвсем ясни съм ти
                      пратил ЛС с телефона си. звънни ми да ти кажа какво да направиш. аз го имах същия проблем.

И да ходиш на 1000 диагностики- нищо няма да ти кажат по различно от това че проблема е в блока на АБС-то. с откачане на акомулатора също не се получава. Не записва никаква грешка която да чистиш.
                      Last edited by fiore; d.m.y г., 10:55.
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Да ти кажа с моя ABS какъв го ядох.Даваш контакт,чекира и след секунди светва ABS-а и ръчната.Къдели не мерих и не проверявах - всичка 6.И на диагностика ходих - кръщават блока на ABS-а.Аз си карам и к`вот стане.Една хубава сутрин,след поредното изпълнение мернах отново 50А предпазител на плюсовата клема и нема никой.Примостих го и край.Всичко заспа.И тука нов грездей,в целия град няма такъв предпазител.Та разглобявам оригиналния и го запоявам и бегом до Русе.
                        С горното искам да кажа,че понякога и на практика изгорял елемент не се обажда при проверката му и при теб може да е нещо по-невинно.
                        За тия,дето ще апострофират искам да кажа,че още в началото почнах с предпазителя и даваше,че има верига.
                        Last edited by myato; d.m.y г., 12:28.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                          Да ти кажа с моя ABS какъв го ядох.Даваш контакт,чекира и след секунди светва ABS-а и ръчната.Къдели не мерих и не проверявах - всичка 6.И на диагностика ходих - кръщават блока на ABS-а.Аз си карам и к`вот стане.Една хубава сутрин,след поредното изпълнение мернах отново 50А предпазител на плюсовата клема и нема никой.Примостих го и край.Всичко заспа.И тука нов грездей,в целия град няма такъв предпазител.Та разглобявам оригиналния и го запоявам и бегом до Русе.
                          С горното искам да кажа,че понякога и на практика изгорял елемент не се обажда при проверката му и при теб може да е нещо по-невинно.
                          За тия,дето ще апострофират искам да кажа,че още в началото почнах с предпазителя и даваше,че има верига.
                          Карай си смело с премостен предпазител. ако искаш можеш да си го изведеш с отделно гнездо и да ползваш стандартен 50А предпазител. Аз поне така съм направил.Тези предпазители на клемата не горят а се трошат/поне това което съм виждал/ Според мен е възможно ако се е счупил вътре от време на време от вибрациите да прави или не контакт и да лъже. В последното не съм сигурен а го предполагам.
                          Last edited by fiore; d.m.y г., 17:55.
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Аз вече съм го сменил и да скършен беше в средата на серпентинката и вероятно е контактувал нерегулярно.

Comment

1

Колеги огледах кабелите,и датчиците-всичко там е наред.видях предпазителите от пред всичко е наред няма им нищо

Comment

Working...
                              X